Saturday, April 7, 2012

Study Week But????

Dah dua tahun menjelajah ilmu kat Kolej Matrikulasi Melaka(KMM) nie... Masa tahun pertama memegang watak sebagai pelajar Program Dua Tahun. Boleh tahan la jugak belajar. Ada dua kali exam, Ujian Semester dengan Peperiksaan Akhir. Dua-dua ujian nie ade study week....

Nak di jadikan cerita, tahun kedua iaitu tahun nie, watak sebgai pelajar Program Satu Tahun  pulak.....
Dengan adanya peperikasaan tetapi agak susah...
Biasa lah dah ade exam mesti ade study week.... Tapi kali nie ape pon x boleh....
Nak final exam, so final study week.... Tapi study week kali nie berformat pulak...

Pelajar wajib kosongkan blok kediaman dari pukul 8 pagi hingga 12 tengah hari. Dan digalakan hadir ke kelas mengikut jadual kelas lama....

Habis kalau seseorang tu ada semngat belajar time dalam bilek macam mana????
Kene pergi kelas??? Abis kalau nak pegi unit???
Dudok dalam kelas belum tentu dapat tanye cikgu dengan kefahaman yang sangat tinggi...
Apakah2????

Maybe nie Batch yang kali ini nak dijadikan bahan ujian dengan format study week yang baru ni kot...
Layan jelah rakan-rakan...



Yang penting gagak tidak akan ke kelas.,....
belajar sendri je.....


Salam... :)

No comments:

Post a Comment