Saturday, April 21, 2012

Saat Akhir S23T5

Huhu....
Saat trakhir kelas S23T5 lepak and Chill....
tu pon ade yg xdtg
sbuk blajau la tu....



Makan dulu

X sabar nk mkn roti tisu


Comel giler


Kalkulator???????

Makan pon Nges



Nasi Goreng Pataya Smile


Biodata??



Sblah tu cper Atuk....?

Lapar nyer

Atok nk tumbang...

Besi tu dah bengkok....?




Maaf la yer spe yg xde....






SALAM....:)


Tuesday, April 10, 2012

Big Lobster....So Big..................



Korang pasti penah makna lobster... Mane yang tak tahu lobster tu ape... Lobster adalah sejenis udang laut....
Kalau pergi restaurant besar2 mesti cari makanan seafood nie.... Lagi besar lagi sedap dan mahal...
Kalau dah kaya apa ada hal dengan mahal.... Disini ada lobster yang paling besar....

Nie lobster yang biase jer... Kecil jer nie....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Nie pon kecil lagi...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

Ini dia... Lobster paling besar....
harga die lom tentu dato'2 boleh bayar,....


Sunday, April 8, 2012

Tukang Kayu Kreatif

Selalu rumah orang dulu2 dibuat dari kayu sahaja.... Untuk pengetahuan, kayu lebih mahal sekarang ini...
So sesiapa yang tinggal di rumah kayu jangan lah merendah diri... rumah korang lagi mahal daripada rumah batu yang lain....

Ape yang nak ditonjolkan bukanlah pasal rumah sebab gagak pun belum mampu beli, maklum lah belajar lagi....
Tapi nak tunjuk penukang kayu.... Setiap insan ada tahap kebosanan mereka tersendiri.... Ade pelajar yang tak boleh blaja lame (cakap diri sendiri) dan lain2 jenis bosan....
Bila tukang kayu bosan, apa diaorang lakukan??????? Nak tahu kan.......????


Nie pekerjaan asal mereka.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Katun pon pandai menukang....
|
Lagi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


Kalau si penukang kayu bosan,
nie la kerja mereka....
Menanam susuk paku.,.....


SALAM... :)

Kembar Lain Wajah Annoying Orange

Pasti korang sume dah lali dengan aksi annoying orange dengan telatahnya dalam video....
Die punye annoying mang sakit hati tahap gaban bak kate orang Melaka....
Kat sini aku nak kenal kan korang kembar Annoying Orange.....
Annoying Orange
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||Kembar die
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
||bawah lagi
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
|
||
|
|
|
|
|
|

|



                                        Epal Lapar.... Ade sape nak bagi daging????



SALAM... :)


Saturday, April 7, 2012

Study Week But????

Dah dua tahun menjelajah ilmu kat Kolej Matrikulasi Melaka(KMM) nie... Masa tahun pertama memegang watak sebagai pelajar Program Dua Tahun. Boleh tahan la jugak belajar. Ada dua kali exam, Ujian Semester dengan Peperiksaan Akhir. Dua-dua ujian nie ade study week....

Nak di jadikan cerita, tahun kedua iaitu tahun nie, watak sebgai pelajar Program Satu Tahun  pulak.....
Dengan adanya peperikasaan tetapi agak susah...
Biasa lah dah ade exam mesti ade study week.... Tapi kali nie ape pon x boleh....
Nak final exam, so final study week.... Tapi study week kali nie berformat pulak...

Pelajar wajib kosongkan blok kediaman dari pukul 8 pagi hingga 12 tengah hari. Dan digalakan hadir ke kelas mengikut jadual kelas lama....

Habis kalau seseorang tu ada semngat belajar time dalam bilek macam mana????
Kene pergi kelas??? Abis kalau nak pegi unit???
Dudok dalam kelas belum tentu dapat tanye cikgu dengan kefahaman yang sangat tinggi...
Apakah2????

Maybe nie Batch yang kali ini nak dijadikan bahan ujian dengan format study week yang baru ni kot...
Layan jelah rakan-rakan...



Yang penting gagak tidak akan ke kelas.,....
belajar sendri je.....


Salam... :)

Thursday, April 5, 2012

Peperiksaan Semester Peringkat Matrikulasi II.

Dah dua tahun menelaah ilmu di Kolaj Matrikulasi Melaka(Tak pandai kne la amek yang due tahun).
Masa mula2 mendaftarkan diri hati lansung tak yakin untuk menuntut kat sni...
Tapi lama2....  :) Oke jugak lah....

Nie tak lama lagi dah Final Exam utk pelajar Program Satu Tahun 2011/2012 dan Bekas Pelajar Program Dua Tahun 2010/2011..... Berkat seorang cikgu jangan dilepaskan. Tanggal 6 April 2012 telah dijadualkan majlis Restu Ilmu untuk pelajar KMM pada jam 2.30 petang...

Study Week akan bermula 9 April hingga 15 April 2012... Di khabarkan setiap bilik tutorial akan ditempat semua cikgu mengikut ketetapan jadual. Khabar anging begitulah tapi tidak tahu kesahihan nya....


Untuk jadual peperiksaan boleh semak di.... >>>
http://www.kmtph.matrik.edu.my/download/Jadual%20PSPM%20Sem%202%20sesi%2020112012.pdf



Bermula tanggal 17 April 2012, peperiksaan dilansungkan dengan sempurnanya jika tiada masalah yang datang dan TAMAT pada 26 April 2012....




Tip-tip peperiksaan...>>>>>
http://www.rakanmasjid.com/artikel/25-lain-lain/426-tips-tips-cemerlang-dalam-peperiksaan.html




Buat kesemua pelajar Kolej Matrikulasi Melaka serta kesemua Matrikulasi di bawah Kementerian Pelajaran Malaysia, SEMOGA BERJAYA DENGAN USAHA YANG GIGIH. JANGAN PERSIAKAN MINGGU BELAJAR YANG DIBERI....








SALAM... :)